Ikan siakap sweet thai chili mango πŸŸπŸ¬πŸ‹πŸ³
Ikan siakap sweet thai chili mango πŸŸπŸ¬πŸ‹πŸ³

Sedang mencari ide resep ikan siakap sweet thai chili mango πŸŸπŸ¬πŸ‹πŸ³ yang unik? Cara menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal ikan siakap sweet thai chili mango πŸŸπŸ¬πŸ‹πŸ³ yang enak selayaknya memiliki aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari ikan siakap sweet thai chili mango πŸŸπŸ¬πŸ‹πŸ³, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau mau menyiapkan ikan siakap sweet thai chili mango πŸŸπŸ¬πŸ‹πŸ³ yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi suguhan istimewa.

Siakap Sweet Sour Ala Thai Special. Siakap Stim Limau Ala Restoran Thai Best of Thailand Sweet Chili Sauce

Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah ikan siakap sweet thai chili mango πŸŸπŸ¬πŸ‹πŸ³ yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat Ikan siakap sweet thai chili mango πŸŸπŸ¬πŸ‹πŸ³ menggunakan 19 jenis bahan dan 8 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan Ikan siakap sweet thai chili mango πŸŸπŸ¬πŸ‹πŸ³:
  1. Ambil Untuk ikan
  2. Gunakan 1 ekor - ikan siakap
  3. Ambil Sedikit garam
  4. Siapkan Sedikit tepung (untuk salut)
  5. Sediakan Sos
  6. Ambil 1/2 cawan - sos thai (thai sweet chili)
  7. Siapkan 1 sdt - gula
  8. Gunakan 1 kiub - kiub ayam
  9. Ambil 5 ulas - bwg putih (dicincang)
  10. Gunakan 1 labu - bawang bsr/holland
  11. Gunakan 1 biji - tomato (diptg dadu)
  12. Gunakan 2 btg - serai (dihiris nipis)
  13. Gunakan 2 biji - limau nipis/lemon (diambil jus)
  14. Ambil 2 sdb - sos ikan
  15. Sediakan 2 tangkai - daun ketumbar
  16. Ambil 5 biji - cili padi
  17. Siapkan Perasa
  18. Gunakan Air panas sedikit
  19. Gunakan 1 biji - Buah mangga (disagat)

First time Aku Masak Siakap Sweet Sour Ala Thai β˜… Masak & Mukbang. Kalau pergi kedai Thai wajib order Ikan Siakap Tiga Rasa betul tak? Cukup rasa masam dan manis dalam santapan ni. Memang gerenti tak cari lauk lain dah.

Cara membuat Ikan siakap sweet thai chili mango πŸŸπŸ¬πŸ‹πŸ³:
  1. Pertama kita sediakan bahan utk menggoreng ikan.
  2. Salut ikan dgn garam dan tepung..bedak2 kan dia smp putih.nak campur serbuk kunyit pun bole.(saya x letak)
  3. Setelah goreng,ketepikan.
  4. Kemudian sediakan bahan sos.
  5. Campurkan kesemua bahan dan sedikit air panas.masukkan perasa dan gula sekali.
  6. Kemudian taburkan atas ikan td.
  7. Dan finale buh la mango tu sekali..
  8. Tadaaaa….leh tabur daun ketumbar (saya xda huhu) dah leh makan…Bismillah..

Senang je nak masak ikan sweet sour sebenarnya. Hanya goreng ikan siakap dan sediakan kuah ikan saja. Ikan Siakap Sweet Sour. Для просмотра ΠΎΠ½Π»Π°ΠΉΠ½ ΠΊΠ»ΠΈΠΊΠ½ΠΈΡ‚Π΅ Π½Π° Π²ΠΈΠ΄Π΅ΠΎ ‡. Siakap Sweet Sour Ala Thai SpecialΠŸΠΎΠ΄Ρ€ΠΎΠ±Π½Π΅Π΅. Bahan-bahan Siakap sweet sour tu menu saya hari ini.

Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Ikan siakap sweet thai chili mango πŸŸπŸ¬πŸ‹πŸ³ yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang enak untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi dalam berjualan makanan. Selamat mencoba!